Kodukokkade retseptikonkurss – uued ja põnevad talvised Põhja-Eesti maitsed!

MTÜ Partnerid koos koostööprojekti „Põhja-Eesti kohalik toit tuntuks" teiste partneritega - Arenduskoda, PAIK, Ida-Harju Koostöökoda ja Põhja-Harju Koostöökogu kuulutavad välja kodukokkade retseptikonkursi.

Leiuta ja valmista Põhja-Eestis kasvanud või valmistatud toorainest toit, jäädvusta protsess, pane retsept ja lugu kirja ning saada konkursile. Osalejaid ootab võimalus näha oma retsepti valmivas kokaraamatus ja võtta osa kokakunsti töötubadest.

Talv on parim aeg valmistada mõnusaid koduseid toite, eriti sobivad meie õhtutesse ahju- ja pajaroad. Ahjuroog ei pea olema soolane, vaid võib ka olla ka magustoit.

Kandideerima sobivad kõik suure armastuse ja pühendumusega valmistatud toidud, milles on:
- Kasutatud Põhja-Eestis kasvatatud toorainet. Kindlasti tasub tooraine osas võtta ühendust meie märgisekandjatega, vt https://kohaliktoit.arenduskoda.ee/margisekandjad/
- Põhja-Eesti toidukultuuri pärandit, vt https://kohaliktoit.arenduskoda.ee/pohja-eesti-toit/
- Tervislikkust
- Fantaasialendu ja loomingut

Tingimused: tähtajaks oma retsepti, valmistamisõpetuse, toidu loo ja fotode või video esitamine ankeedil.

Tööde esitamise tähtaeg on 15. veebruar 2021.a.

Kõik, kes saadavad tingimustele vastava konkursitöö, saavad tasuta osaleda 2021. aastal kevadises kokakunsti töötoas, parimad retseptid avaldatakse Põhja-Eesti toidu kokaraamatus. Kõik esitatud retseptid koondatakse elektrooniliseks retseptikogumikuks.

Kõik retseptid vaatab üle ja kommenteerib oma meeskonnaga Õnnela külalistemaja kokk Õnnela Neidek. Temalt saab küsida ka lisa telefonil 55630325 või kirjutades kulalistemaja@gmail.com

Lisainfo: Põhja-Eesti toiduprojekti juht Eha Paas, tel 5170214, eha@arenduskoda.ee